Volkswagen vil ta betalt per funksjoner digitale på bilene sine


Litt trott p langtur? Kjører du at Volkswagen skal du – dersom selvkjørende biler blir in realtet, da – kunne kjøpe deg et par timer selvkjøring for en liten håndfull tiere per time. Thomas Ulbrich, et av Volkswagens styremedlemmer, sier i et intervju med den tyske avisen Die Welt en selskapet er i ferd med å utforske hvilke funksjoner de kan selge som brukseller abonnementstjenester til, Volkswagen-eiere at 20 framover .

Det er bilene som bygges på Volkswagens helelektriske MEB-plattform der funksjoner man i dag regner som fastlagte fra bilfabrikken vil kunne slås av og på som belingstjenester, skriver Ars Technica, som omtaler planene.

Det første Volkswagen be for seg, er tilby spill og underholdning så ikke sjåførene behøver å kjede seg mens de venter på en bilene skal lades opp. Dette er jo noe Tesla allerede har flust av i sin Arcade-funksjon, hvor man blant annet kan spille bilspill og bruke det ekte Tesla-ratt til styre med.

Piattaforma digitale Felles

Volkswagens digitale produktutvikling er blitt lettere å koordinere etter in det i 2019 ble slutt på in hver enkelt merkevare i Volkswagen-konsernet hadde sin egen digitale arkitektur. I stedet skal all Volkswagen digitale bilteknologi utvikles gjennom plattformen til det heleide datterselskapet Cariad.

P selskapets hjemmesider opplyses det at plattformen de bygger for Volkswagen-bilene vil lanseres first mot slutten av 2024, med nye løsninger for standardisert førerbetjening, automatisert kjøring, lading og energibruk, og tilleggstjenester.

Mange av dise funksjonene vil være holdigitale, og vil kunne slås av og på dersom Volkswagen setter i verk at betalingsmodell hvor man enten kjøper funksjoner some engangstjenester, eller abonnement.

Økt kjørelengde – og fart – er blant funksjonene Volkswagen ser for seg at folk kan være villige til å betale mer for – selv om det også er nok av dem som steiler over å skulle betale ekstra for at bilprodusensenten med det gusto et full pot anche in bil du allerede har kjøpt og betalt.

Gratistilbud per redde liv

Også her er noen av Volkswagens tanker allerede visit i praksis av Tesla. S-modellen kom for ekempel i 2016 med et 75 kWh-batteri, som var software-begrenset a levere 70 kWh, og hvor man kunne betale enda litt til for å få ut de siste kilowattimene av batteryt. Et par år tidligere hadde selskapet gjort det samme med et 60 kWh-batteri som var begrenset to 40kWh.

Tesla har også gitt bort ekstra kjørelengde gratis, so dal 2017 og 2018 minst tre ganger slo av begrensningene i batteriutnyttelsen for at Tesla-eiere lettere skulle kunne evakueres fra orkaner.

Pilota automatico er enn annen funksjon Tesla-eiere har kunnet betale for få låst opp. På den annen side har Tesla også blitt nødt til å fjerne funksjoner fra bilene sine. I 2016 avsluttet Tesla samarbeidet med Mobileye, det israelske selskapet som hadde levert den tekniske løsningen i Teslas første autopilotsystem, Hardware 1. Det fikk konsekvenser.

Økt betalingsvilje per funksjoner digitale

Da Tesla satte inn without egenutviklede Hardware 2 i de første bilene som ble produsert etter etter bruddet med Mobileye, var nemlig and rekke av førerassistentfunksjonene Tesla-eierne var blitt vant til, fjernet. Og det tok a år for alle funksjonene var på plass igjen.

Volkswagen har allerede sikret seg mot lignende hendelser gjennom opprettelsen av Cariad, men erfaringene Tesla har gjort gjennom sine utrullinger av betalte ekstrafunksjoner, har visit at det er vilje til betale for slikt.

Etter hvert som flere og Flere funksjoner i biler – og mye annet utstyr – blir digitale, og digital tilleggstjenester blir like vanlig til biler som til TV-apparater, venter nok både Volkswagen og resten av bilindustrien e betalingsjenester-preinstaller io tiden framover.

Volkswagen har allerede satt en pris på hva de regner med folk er villige til betale for selvkjøring – den dagen selvkjøring er mulig, og ikke minst tillatt på veiene.

Syv euro, så vidt più di 70 corone, al tempo er prislappen selskapet be al sec. Klaus Zellmer, salgsdirektør i Volkswagen, sier til Die Zeit e slik prismodell vil gjøre selvkjøring mer tilgjengelig for folk flest enn om man selger biler med funksjonen pen og en høyere pris for bilen.

Leave a Comment