Nye Opera kan vise videomøter i gjennomsiktige sprettoppvinduer


Opera Software si aggiorna con l’aggiornamento alla prossima edizione di Opera, e si aggiorna anche per R5. Den skal være et svar på alle de nye måtene vi bruker internett og weben på under pandemien, hvorav mange trolig vil bli videreført også når samfunnet åpner igjen.

I Opera R5 handler dette blant annet om gjøre mye brukte tjenester lettere tilgjengelig.

Videomøter er selvfølgelig veldig sentralt i dette. Derfor har Opera nå fått in «popout» -funksjon som fungerer con Google Meet, Microsoft Teams og Zoom,. Møtet vises i et nettleservindu som flyter on øvrige vinduene på skjermen dersom brukeren bytter til en annen fane i nettleseren enn den møtet foregår i. Det er også mulig å gjøre møtevinduet gjennomsiktig, slik en innholdet som ligger i bakgrunnen, er synlig.

Nettleseruavhengig oppslagstavle

Nytt er også Pinboard, in virtùll oppslagstavle i nettleseren hvor brukeren kan «henge opp» bilder, websider og notator på en visuell måte. Tavlen kan dessuten deles med alle andre ved sende dem en spesiell lenke de kan åpne i senza nettleser.

– Enten det er en ferie til Mallorca, interessante artikler, inspirasjon til oppussing, ønskelister eller annet, vil vi en brukerne våre enkelt skal kunne dele det med andre og få deres reaksjoner – uten trenge installerere gnye aplilu og få deres reaksjoner – uten å trenge å installere nye apligeler gåre gåräes den å opprette kontoer, sier Maciej Kocemba, produktdirektør i Opera Software, sono in pressemelding.

Opera har allerede aprebygd støtte for vise en rekke tjenester i sidefeltet. Fram til nå har dette inkludert meldingstjenester som Facebook Messenger e Whatsapp og music strømmetjenester som Apple Music, Spotify e Youtube Music. Dette utilizza un modello per jenester som Deezer, Tidal, SoundCloud o Gaana.

Det ama også bedre avspillingskontroll gjennom et lite sprett-opp-kontrollpanel som gjør det muligå styre avspillingen uten å gå inn i selve avspillerpanelet.

Søk i fanene

Mange nettleserbrukere foretrekker å ha mange faner åpne på in gang i nettleseren. Dette kan være uoversiktlig, så de fleste nettleserleverandører forsøker å utvikle funksjonalitet som skal gjøre det enklere å holde order, eller i det minste å finne riktig fane.

I Opera blir det nå mulig å søke etter riktig fane ved å trykke Ctrl + mellomrom på tastaturet. Da søkes det både i tittelen på fanen og i teksten på websiden som vises i fanen. Det søkes også i fanene til Opera på andre enheter, dersom disa er synkronisert med hverandre.

Den nye Opera-versjonen har også fått in indikator som viser at to identiske faner er åpne. Selv om dette kan være hensektsmessig iblant, er det som oftest unødvendig bruk av plass og andre ressurser.

Leave a Comment