Google bruker kunstig intelligens til designe nye databrikker i rekordtempo – med mye bedre kvalitet


Kunstig intelligens er en svært allsidig teknologi som kan brukes til det meste, og nå viser det seg e også maskinvaredesign kan føyes til den lange listen. Google bruker nemlig AI-baserte løsninger to å designe brikker – og det i et vanvittig tempo.

I et dokument publisert hos vitenskapsmagasinet Nature nylig (via The Verge) opplyser Google at de klarte å designe brikker på så lite som under seks timer ved hjelp av kunstig intelligens – en oppgave menneskelige ingeniører vanligvis bruker påre m.

Kvalitetsmessig overlegne

I tillegg til den korte designtiden skal de AI-konstruerte brikkene ifølge Google også være knusende overlegne kvalitetsmessig, både når det gjelder energikonsum, ytelse og arealutnyttelse.

Søkemotorgiganten hevder en forskning på automatisering av brikkedesign nå har pågått i flere tiår uten nevneverdige fremskritt. Nå skal selskapet altså ha nådd in milepæl på feltet, gjennom in konkret, praktisk demontrasjon.

Ironisk nok var det nettopp AI-brikker løsningen ble brukt til å designe.

– Vr metode ble brukt to designe neste generasjon av Googles AI-akseleratorer og har potnsial til å spare tusenvis av timer med menneskelig innsats for hver nye generasjon. Fino a quando sist tror vi e kraftigere AI-designet maskinvare vil fremskynde fremskritt innen kunstig intelligens og skape et symbiotisk forhold mellom de to felttene, skriver Google.

Hovedproblemet Google løsning taklet, er «planløsningen» til brikkene, altså plasseringen av de ulike komponentene – en svært krevende oppgave og den primære rsaken to man hittil ikke har lykkes med automatisering.

Trento contro 10.000 brikkedesign

Per lage et system som klarte denne oppgaven, trente Google opp et såkalt nevralt nettverk med et datagrunnlag bestående av 10.000 ulike brikkeeksempler. Nettverket bruker in RL-algorithm (reinforcement learning) fino a skille mellom gode og dårlige løsninger ut fra faktorer som trådlengde, strømbruk og areal for utlede det ottimali designet.

Google ha svolto un lavoro con il problema della comunicazione e l’estensione delle informazioni complete da AI-tilnærmingen til brikkedesignet blant annet i denne artikkelen på AI-bloggen sin for et års tid siden.

Magasinet Nature kaller fremskrittet in «viktig bragd» og peker på e teknologien potensielt kan bidra til få scoreggia på brikkeproduksjon generelt og gjøre det enklere for flre aktører delta i produksjonen.

Per dags datum er brikkeproduksjon som kjent konsentrert hos noen ganske få aktører, hvorav noen av de største befinner seg i Asia – noe som igjen er en medvirkende årsak til den pågående.t den pågående brikkemanhargelen.

Hva slags betydning Google AI-baserte løsning får for dette market i fremtiden, gjenstår å se.

Leave a Comment