DIBATTITO: Det neste steget innen data vil berøre alle


Dette debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Debattinnlegg kan sendes til [email protected]

På 2000-tallet brukte mange tid på å plotte data fra papir inn på PC-en eller til skanne dokumenter. I dag er vi ved neste stopp: Automatisert databehandling.

Per å forstå neste steg, er det verdt å se tilbake på hvordan vi kom dit vi er i dag. Sto cercando datamaskiner, når notater ble håndskrevet, kunne man finne da igjen i arkivskap. Data var for 20 år siden first og fremst et referanseverktøy og bedriftene brukte ikke dette som en ressurs i realtid.

Et godt ekempel på gammeldags datahåndtering er katalog-selskapene. Disse koordinerte utsendelse av tusenvis av kataloger til abonnenter, men det var ingen måte spore hvem som bestilte produktene. Målrettetmarksføring på abonnentnivå var umulig.

20 anni sereni

Nr datamaskinen kom ble gamle papirkopier digitalsert, og de første digitale prosessene startet med plassere data på en maskin som deretter ble tilgjengelig med bare ett klikk. Dette ga nye muligheter per l’analisi dei dati da bredere datainnsamling og. Det var ikke lenger overveldende å sammenligne data fra flere kilder. Tutti i dati så mulighetene i. 20 år senere er dette for lengst in milliardindistri.

I dag ligger dataene i skyen. Etter årevis med praksis med å sette opp system for samle inn og konsolidere, er fokuset i dag på å øke tilgjengeligheten. Med den digital infrastrukturen som nå er bygget ut, er næringslivet i full gang med å migrere til skyen. Neste skritt handler om automatisere den. I praksis betyr det organisere mengder med data for bruk av programmer, så vi sluttbrukere kan få mest mulig nytteverdi ut av dem.

Dette er fremtiden

Det som tar timer e uker for mennesker, som aggregering, rensing, bestilling and Organisation av data, kan gjøres på få minutter ved automasjon. Vedere skrive regler og algoritmo per å styre databehandlingspraksis, er dataingeniører engasjert i enkle automatiseringer som holder dataene oppdaterte tilenhver tid.

Med de nyeste fremskrittene innen kunstig intelligens og maskinlæring, er det ikke urimelig forvente at bedrifter snart vil få mulighet til automatisere hele datadrevne prosesser fra innsamling til en bestemt praktisk bruk.

Da må barrieraer brytes ned innen gamle systemer. Da kan vi gå fra applikasjon til applikasjon, og fra prosess til prosss. Tillitten må også økes till tjenestene vi bruker gjør mer av arbeidet for oss. Etter hvert som bedrifter stoler mer og mer på data, øker etterspørselen etter smartere styringssystemer og endret praksis. L’automazione dei dati è disponibile per qualsiasi problema.

Leave a Comment