Danmarks regjering vil skjerpe reguleringen av IT-gigantene


Regjeringen har ikke noe konkret lovforslag på gang, men statsminister Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne mener det er nødvendig med mer regulering. Det sier hun i et intervju i Politiken sammen lederne for støttepartiene Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten.

– Alle samfunnsområder trenger spilleregler. Det har vi i trafikken, det har vi når man gir ut avis. Den samme logikken må jo gjelde for sosiale medier, sier Frederiksen.

Demokratisk melt spilleregler

Hun sier det er snakk om en strukturell utfordring som ikke løses ved e den enkelte slutter bruke tjenestene. Spørsmålet er hvordan man kan utforme spilleregler som er demokratisk foundart og utvider det demokratiske rommer, mener statsministeren.

De nevner tre eksempler på mulige inngrep: mer åpenhet om forretningsmodellene, innsik i selskapenes algoritmi og en IT-gigantene skal betale mer i skatt.

Skal lete i verktøykassen

From fire partilederne vil likevel ikke konkretisere hvordan in modell for dette kan se ut.

Næringsminister Simon Kollerup sier til Jyllands-Posten en han ikke er “redd for å bruke hele verktøykassen”.

Ifølge Politiken kommer regjeringen til legge fram en såkalt hvitbok i day, der de går mer detailing inn and hva som er utfordringene med de store teknologiselskapene.

Leave a Comment