55-årig kvinne står bak in av verdens farligste skadevare – risikerer 30 år i fengsel


Skadevare er på global fremmarsj som aldri for, og med det har også kampen mot de destruktive data program blitt trappet kraftig opp. Nå har amerikanske myndigheter identifisert en person som skal ha vært medvirkende i spredningen av en svært farlig skadevare.

Relatore Bloomberg in inglese, 55-grig kvinne er blitt tiltalt for sin rolle i utviklingen og distribusjonen av Trickbot – et botnett som har lagt til rette for skadevare-infisering av milloner av datamaskiner.

Kan få più di 30 år i fengsel

Ifølge en pressemelding publisert av det amerikanske justisdepartementet skal kvinnen, Alla Witte, ha jobbet som programmerer for Trickbot-gjengen og skrevet kode til både utpressingsvare og verktøyene som ble brukt lagre data.

Tiltalen omfatter blant annet også blant identitetstyveri sotto skjerpende omstendigheter, omfattende bankvindel og hvitvasking av penger. Dersom hun blir dømt, risikerer hun opptil 30 r i fengsel for hver av tiltalene knyttet til identitetstyveri og banksvindel, fino a 20 år per hvitvasking av penger.

– Witte og hennes medarbeidere er anklaget for å ha infisert flere titalls millioner PC-er over hele verden i et forsøk på å stjele finansiell informasjon, for til syvende og sist å sugges ut milloner av komprojennomter di data systemby dollaro

Witte ble arrestert a Miami i den amerikanske delstaten Florida i febbraio i ir.

Ble forsøkt tatt ned av Microsoft

Trickbot er blitt omtalt av Digi.no Flere Ganger, blant annet i fjor høst, da Microsoft rapporterte e de hadde gtiltt til storaksjon mot skadevaren.

Se Microsoft ble botnettet brukt som «skadevare-som-tjeneste», som unnebærer infisere systemer og tilby «kunder» adgang til de infiserte enhetene i den hensekt å åpne to plant av ulike typer skadevare st, for eksempel program o informazioni sensibili.

I tillegg bruker Trickbot skadevare til å stjele midler fra privatpersoner og finansinstitusjoner gjennom nettbank-tjenester. Dette skjer ved at Trickbot i hemmelighet kaprer brukerens nettleser når at bruker logger seg på banktjenesten, for så å fange opp innloggingsinformasjon og sende dette til operatørene.

Fremdeles farlig

Skadevaren spres first og fremst gjennom phishing-angrep via e-post som tar sikte på å lure mottakerne til å klikke på ondsinnede lenker eller dokumenter.

Microsofts aksjon hadde tilsynelatende begrenset effekt. Sikkerhetsselskapet Check Point opplyste så send som i mars i år in Trickbot hadde erstattet det beryktede Emotet-botnettet som den største trusselen, ifølge selskapet egen statistikk.

Ifølge Check Point hadde Trickbot blant annet blitt brukt i et av de mestbare angrepene i 2020. Det skjedde da Universal Health Services – et stort, amerikansk selskap som leverer helsetjenester – ble utsatt for et løsepengevirus vedsom fleble.

Det ble beregnet e angrepet kostet rundt 67 milioni di dollari, circa 570 milioni di corone.

Leave a Comment